Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Reiki och relationer

2018-11-11

Jag har bestämt mig för att skriva ett ganska uppriktigt inlägg om hur reikin påverkar relationer i det stora hela, allt från vänskapsrelationer, familjerelationer och kärleksrelationer. 

Att ha bra relationer handlar om att vara hel själv, att läka på djupet och ju mer hel vi blir desto bättre blir relationerna omkring oss. 

När man hållt på ett tag med reikin så integrerar den större delen av vardagen och samspelet med andra människor, det handlar om att man connectar på ett djupare plan och får en närhet till männsikorna i sin omgivning, och vissa upptäcker man att man inte står ut med.

Man får en djupare förståelse för sina barn etc. när det gäller kärleksrelationer så behöver hjärtchakrat fritt flöde till det sakralchakrat chakrat, ovanför rotchakrat. Vi är aldrig så nära någon som när man har sex, i detta fall skulle jag vilja säga "dont sleep with someone you dont want to be" Det här är ett heligt utrymme och när vi baserar våra relationer på äkta känslor händer fantastiska saker,

När man kommit så långt med sig själv att man kan se sina egna problem så, kan man specificera sina behov vid själv behandlingar, " jag vill laga, rensa ut alla negativa erfarenheter av dåliga relationer eller andra typer av trauman"

Det är inte lätt att släppa taget om gamla överlevnadsstrategier, dem gjorde oss trygga en gång.

Denna sanna kraften kommer när vi är uppriktiga mot oss själva och ber om hjälp.

I reikiflödet behöver vi aldrig vara rädda, ibland kan den svåraste uppgiften vi har vara att möta våra egna inre fasor. Det krävs mod att läka fullt ut och här är reikin ett ovärderligt verktyg.

Ju mer sann vi är mot oss själv desto sannare är vi mot andra, när vi agerar efter våra innersta känslor och i ren kärlek börjar bra saker hända i livet, det är detta jag vill kalla för reikiflödet. Det finns inte utrymme för falskhet och egoism i bra relationer.

Så fort vi låter ytliga saker styra vårt liv går vi miste om oss själva och våra innersta drömmar.

Kanske får jag detta att låta enkelt? det är inte helt enkelt alla ggr och gräset är mycket grönare på andra sidan.

Sen är inte reikin ett vaccin mot livets motgångar men en god hjälp när vi vill jobba oss förbi svårigheter i livet.

Fast jag pysslar med detta tycker jag att det känns svårt ibland men av erfarenhet vet jag att jag kommer ut på andra sidan ganska hel och behållen.

Att släppa kontrollen och våga tro på det som är bra i mitt liv  är bland det svåraste jag gjort i mitt liv, det var så lätt att tro på rädslan för vad man kunde förlora.

Alla tomrum kan man fylla med bra saker, se det som extra utrymme och utamana dig själv!

 

//Med Kärlek

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)