Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

"Facemaping"

2019-10-05

Jag har övat på att ge reiki/healing i ansiktet, ansiktet fungerar lite som en karta för resten av kroppen då punkterna i ansiktet representerar kroppsdelar. Dels för att det har en lite lifting/antiaging effekt men även för att utforska hur reikin går att använda på hudåkommor. Jag själv har rosacea, och hade gärna velat prova behandla någon med aknebesvär. Oftast sitter sjukdomen någon annanstans, så den är inte lokal metafysiskt även om symtomen är lokala. Jag har förstått att punkterna i ansiktet kan visa vägen till grundorsaken. Men jag känner att jag är har lite mer ”facemaping” kvar att träna på annars är det ett bra verktyg med gynnsamma effekter på huden i ansiktet. Jag har en ganska stark känsla av att hudåkommor är ett symptom på en obalans inne i kroppen och för att komma åt en hudåkomma så måste man hitta grundorsaken. Huden är kroppens största organ.

Jag har börjat med att jobba med handflatorna och gjort standardpositionerna för huvudet i reikin och sedan använt fingertopparna, och känt mig fram. De punkter som tagit energi visar ju oftast till en kroppsdel. Och när man då lägger händerna på t. ex levern så har det suttit en blockering/negativ energi där. 

 Jag använde nämligen fingertopparna på mig själv en kväll och jag låg och gav mig själv energi i ansiktet en timme och jobbade en del runt ögonen men insåg dagen efter att det nog blev lite mycket, jag var puffig och svullen i ansiktet, hudtonen var rosa och frisk men på problemområden hade rosacean blossat fram, precis som att energierna drar ut skräp, så det gäller att öva på fingertoppskänslan och hitta balansen. Svullnaden la sig efter någon dag med gott resultat.

Och varje gång jag använde fingertopparna så blossade det upp blåsor så jag fick till mig att använda fingertopparna med en viss försiktighet, och inte för ofta, handflatorna har en mer lugnande effekt.

 Till min hjälp har jag dragit ut bilder på ett ansikte som jag markerat med färgpennor på områden som dragit mycket energi, sedan har jag suttit och kikat i mina böcker om meridiansystemet.

Nu undrar säkert ni varför jag skriver detta, och det är för att även om man ibland måste boxa in en kunskap för att den skall begriplig och hanterbar (som reikin) så är det inte bra om man inte fastnar i den lådan, och jag kommer heller inte att tillverka en dyr utbildning, utan jag gör dessa saker för att jag utvecklas och vill bli bra på det jag gör. För det är det som är min superkraft, tyvärr så är det inte ekonomi och marknadsföring (även om jag faktiskt borde bli bättre). Vem vet kanske räcker det med att göra saker med kärlek så når jag dit jag vill en dag!

// med kärlek

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)